Font biggerFontEmptyLanguage NetherlandsTaal Engels
Laatst bijgewerkt op: 25-04-2011

Inmiddels heeft Sander van JPE (www.jpe-wijchen.nl), gespecialiseerd in compleet machine-onderhoud, de koepel verder afgelast. Alle kogelgaten zijn nu dichtgelast en tevens zijn alle overige openingen i.v.m. de veiligheid dichtgelast. Het daarvoor benodigde plaatmateriaal is ter beschikking gesteld door Handelsonderneming J. Kelders b.v. te Boxmeer (www.kelders-boxmeer.com). Omdat er gelast wordt aan pantserstaal is het noodzakelijk dat er gebruik gemaakt wordt van specifiek voor dit materiaal geschikt lasdraad en menggas. Deze speciale materialen zijn ter beschikking gesteld door Berkvens Metaalwerken b.v. te Asten (www.berkvens-metaal.nl).
Binnenkort komt Sander terug om de romp verder af te lassen. Dat bleek qua planning helaas niet meer mogelijk om dat voor het geplande zandstralen gereed te krijgen.

De door Renovatietechniek Vloet (www.renovatietechniek.nl) gestraalde wielsteldelen zijn terug in onze tijdelijke restauratiewerkplaats. Het vervoer van deze zware lading is wederom uitgevoerd door Pieter van den Elzen met zijn prachtige Mercedes-truck.

De tracks die vorige maand zijn opgeladen met de door Hof van Overloon (www.hofvanoverloon.nl) beschikbaar gestelde verreiker zijn inmiddels in Weert bij Stralerij Cuijpers (www.cuijpers.nl) gestraald en door Firma Elco te Elsendorp (www.elcogemert.nl), gespecialiseerd in cultuurtechniek, naar een tijdelijk onderkomen gebracht waar ze inmiddels geschilderd zijn. Op een later tijdstip zullen de diverse stukken track op maat gemaakt gaan worden zodat er twee optisch geschikte tracks klaarliggen.

De boegbol en replica van de loop van de .30 boegmitrailleur zijn klaar en aan de tank vastgelast. Met dank aan Geert Kupers, Sieb Wilmsen, Lenny Branje en Piet Jansen van Turning Technic te Oostrum (www.turning-technic.nl), toeleverancier van fijnmechanische producten, die met grote inzet en enthousiasme in de avonduren deze onderdelen vervaardigd hebben.

Voor de tweede helft van april hebben we gepland:

-verdere afwerking van de wielstellen.

-het vastlassen van de 75 mm kanonloop.

-het verrichten van alle overige laswerkzaamheden aan romp.

-het zandstralen van romp en koepel.

-het aanbrengen van de grondverf en plamuur na het zandstralen.

Klik op foto's om ze te vergroten.
Foto's april 2011 A