EmptyFontFont smallerLanguage NetherlandsTaal Engels
Laatst bijgewerkt op: 29-08-2011

Welkom op de homepage van Comité Shermantank Overloon. 

In oktober 1944 vond in het verlengde van de slag om Arnhem de Slag om Overloon plaats. Deze slag staat ook bekend als 'De slag in de schaduw' en 'De vergeten slag'. Een felle strijd tussen de geallieerde en Duitse troepen, met grote verliezen aan beide zijden.

De Amerikaanse 7e pantserdivisie (bijgenaamd The Lucky 7th) was een van de partijen in deze slag. Om de divisie de eer te brengen die ze toekomt wordt momenteel door een groep vrijwilligers een Shermantank gerestaureerd. De gerestaureerde tank zal worden toegevoegd aan het monument van de 7e Pantserdivisie op het Museumplein in Overloon.

Op deze website is alle informatie over dit project te vinden en kan de tankrestauratie worden gevolgd via frequente updates van foto's en artikelen. Tevens wordt de historie van de slag om Overloon en de historie van de Amerikaanse 7e pantserdivisie nader verteld.

I.s.m. BlosRTV en Vidso Video & Sound Producties heeft het comité de documentaire Autumn Storm gemaakt, het verhaal van de Lucky 7th en hun strijd in de Peel- en Maasstreek. Zie voor een directe link naar deze documentaire tabblad Onthulling Sherman 2011.

Namens het Comité Shermantank Overloon,

Iwan van Dijk Niek Hendrix
Hans van Toer Piet Peters
Herman Dinnissen
Home